Årets sportbok 2013. Stipendier 2014 och 2015.

 

 

Årets sportbok 2013!

Fina ord i dagens (15 december 2013) Sundsvalls tidning.

Om någon skulle ha sagt till mig för några år sedan att ”du kommer att skriva Årets sportbok 2013″, hade jag nog inte trott på personen i fråga. Jag var ju placeringsrådgivare och litteraturvetare, och spenderade dagarna på bankkontoret och kvällarna skrivandes haiku.

Det är klart, jag har länge varit fascinerad av memoargenren. Jag skrev både min kandidat- och min magisteruppsats om självbiografier. Jag följer allt i skidväg på tv. Men ändå. Det är häftigt vilka vägar man kan hamna på i livet.

Fantastiskt roligt att vår bok blev så fin. Rolig. Intressant!

För min egen del ser jag ändå mest tillbaka på vägen fram till färdig bok: det fria arbetet, de spännande samtalen. Sommardagarna när jag spred ut de blivande kapitlen över altangolvet för att bestämma i vilken ordning allt skulle vara, vad som skulle vara med, vilka blogginlägg och utdrag från den mentala träningen som passade ihop med intervjumaterialet. Skrivsommaren 2013 var härlig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>